Dormello
Anna Haag Dorano e.Dormello Anna Haag Dorano e.Dormello

DORMELLO
 f-97 Oldenburgare, fux, 172 cm mkh


Dormello är godkänd i Oldenburg, Baden-Württemberg, Hanover

SWB nr 9090, ensto-licens

Dormello är rankad på 32:a plats av de 100 listade världsledande Dressyrhingstarna,vilken chans för ER stoägare att han står hos oss i Sverige.

Dormello, var segerhingst i  Oldenburgs hingstpremieringen 1999. Han var framgångsrik i både 30-dagarsprovet i Vechta och 70-dagarsprovet i Neustadt Dosse. I 70-dagarsprovet blev han reserv segerhingst med högsta poäng för ridbarhet, trav och galopp.Han har själv tävlat dressyr och varit segerrik i Prix St.George och Intermediere I.Dressyrindex vid 70-dagarsprovet 131,2.

Dormello har sex godkända söner i Tyskland, Holland, Skandinavien och USA (Don Weltstein). Hans son i Holland, Dutch Dormello, är mycket framgångsrik i dressyr och har förärvt sig väl i sin tur. Dormello har 120 registrerade tävlingshästar av vilka 5 går S-dressyr och en även  S-körning.
Hans mest kände son är Isabell Werth's Der Stern OLD som såldes som 4-åring på PSI auktion för 320.000,- Euro till Isabell. Den i Oldenburg godkände sonen Don Bon Jovi, blev unghästchampion i Nya Zealand och dottern Donna Carina vann titeln Champion of the Champions vid Dressyrhästchampionaten i Nya Zealand.
I Sverige har vi Dormellosonen Dorano som går svår dressyr med Anna Haag.
Dormello har verkligen nedärvt sig väl hos döttrarna. Tolv av dem är Stats Premieston och fyra innehar Elite titeln. Dormello är morfar till den 2012 i Oldenburg godkände reserve championhingsten Floricello (Florencio - Dormello) som även är godkänd i SWB


                                                         Donnerschlag               Donnerhall - Pirola
Dream of Heidelberg

                                                        Zoliante                           Heidelberg - Ramona                                                        Freiherr                           Furioso II - Almentanne
Freie Liebe

                                                         Liebeslied                      Louvre - Waidspiel